Knapperige aardappelbakjes

Voor 4 personen


• 8 kleine, stevige vastkokende aardappelen, schoongeboend
• 4 eetlepels gesmolten boter
• zout en peper

Vulling (naar keuze)
• 6 lente-uitjes, in ringetjes
• 50 g gruyère, geraspt
• 50 g salami, in dunne reepjes
 

Bereiden

Prik de aardappelen in met een vork en bak ze in ca. 1 uur gaar in een op 200°C voorverwarmde oven.

Snijd de aardappelen doormidden en schep het vruchtvlees eruit met een theelepel. Laat ongeveer een halve centimeter vruchtvlees zitten. Let op dat u niet door de schil heen prikt.

Bestrijk de binnenkant van de aardappelen met gesmolten boter. Zet de schillen met de snijkant omlaag 10-15 minuten op een niet al te hete barbecue of gril ze in de oven.
Draai de aardappelschillen om en bak ze in ca. 5 minuten knapperig zonder ze te laten verbranden. Bestrooi de schillen met zout en peper naar smaak en serveer ze warm.

De bakjes kunnen naar wens gevuld worden met van alles en nog wat. Barbecue (of gril) de schillen 10 minuten (zoals hierboven reeds in beschreven), zet ze dan met de snijkant naar boven en bestrooi ze met ringetjes lent-ui, geraspte kaas en reepjes salami. Rooster of gril ze nog 5 minuten tot de kaas begint te smelten. Serveer het heet.
 

Contact - Agrico

Agrico
Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31(0)527-639 911
info@agrico.nl