Stamppot appel, spek en tijm

Voor 4 personen

• 750 gram kruimige aardappelen
• 3 zoetzure appels
• 200 gram ontbijtspek in plakjes
• Olijfolie
• Zout & peper
• 2 eetlepels verse tijmblaadjes
 

Bereiden

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij ook de appels in stukken. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de appel toe.

Bak het ontbijtspek zachtjes uit. Stamp de aardappel en appel grof, breng op smaak met olie, zout en peper. Verkruimel het spek, roer ¾ van het spek met de helft van de tijmblaadjes door de stamppot. Bestrooi met de rest van de tijm en krokante spek.

Contact - Agrico

Agrico
Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31(0)527-639 911
info@agrico.nl