‘Next generation potatoes’ stelen show bij Agrico

1 maand geleden

Bant, 9 november 2018 – ‘Dit is mijn dertigste seizoen bij Agrico, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.’ Zo opende Jan van Hoogen gisteren, donderdag 8 november, de jaarlijkse rassen- en zaailingenpresentatie op het kweek- en researchbedrijf Agrico Research in Bant. De algemeen directeur van Agrico doelde op de droogste zomer en herfst sinds 1976. ‘Dit heeft grote invloed op de aardappelmarkt van dit seizoen. Opbrengsten zijn veel lager in vele landen in Europa en de hoeveelheid pootgoed beschikbaar voor export is ook fors kleiner’, zo waarschuwde hij de bezoekers.

Lees meer

Agrico-lid profiteert van hoogste afzet ooit

5 maanden geleden

Emmeloord, 6 juli 2018 - Coöperatie Agrico heeft de uitbetalingsprijzen voor poot- en consumptieaardappelen van oogst 2017 vastgesteld en aan haar leden gepresenteerd. De gemiddelde prijs voor pootaardappelen over alle maten klasse S t/m A bedraagt € 27,26 per 100 kg; de prijs voor de pootgoedmaat is € 35,08. Het gemiddelde saldo over alle afgeleverde consumptieaardappelen voor de maat 0/+, ongesorteerd, levering week 9 bedraagt € 6.506 per hectare. De gemiddelde prijs komt hiermee op € 11,87 per 100 kg.

Lees meer

Verpakker Leo de Kock benoemt nieuwe directeur

5 maanden geleden

Purmerend, 19 juni 2018 – Bij verpakkingsbedrijf Leo de Kock uit Purmerend, dochteronderneming van Agrico B.V., is Jan Bijleveld benoemd als nieuwe directeur.

Lees meer

Agrico ziet afzet in tonnen pootgoed groeien

7 maanden geleden

Emmeloord, 30 april 2018 – Aardappelcoöperatie Agrico maakte afgelopen week aan haar leden een gemiddelde indicatieprijs van € 26,00 per 100 kg bekend voor pootgoed van oogst 2017. De prijs betreft alle maten en klassen en is hoger dan aan het begin van het seizoen werd verwacht.

Lees meer

Veel belangstelling voor opening en open dag nieuw kassencomplex Agrico Research

8 maanden geleden

Emmeloord, 9 april 2018. Op zaterdag 7 april opende aardappelcoöperatie Agrico het nieuwe kassencomplex op haar kweekbedrijf Agrico Research. Aansluitend vond op zaterdag 7 april een open dag plaats op het kweekbedrijf tijdens ‘Kom in de Kas Noordoostpolder’. De belangstelling voor beide activiteiten was groot.

 

Lees meer

Open dag Agrico Research - 7 april

9 maanden geleden

Afgelopen jaar is het kassencomplex van ons kweekbedrijf Agrico Research volledig vernieuwd. De capaciteit is verdubbeld en de kassen voldoen nu aan de laatste technologische mogelijkheden. Hiermee kunnen we nog beter en efficiënter sterke aardappelrassen kweken voor de toekomst.

Lees meer

Agrico bouwt innovatief kwaliteitscentrum voor haar aardappels

10 maanden geleden

Emmeloord, 13 februari 2018. Aardappelcoöperatie Agrico is gestart met de bouw van een kwaliteitscentrum voor het monitoren van de kwaliteit en vitaliteit van haar aardappels. Het centrum wordt gebouwd op een kavel op industrieterrein de Munt in Emmeloord, vlakbij het hoofdkantoor. Vanochtend is de eerste paal van het centrum de grond ingegaan.

Lees meer

Agrico presenteert ‘the next generation potatoes’ op Fruit Logistica in Berlijn

10 maanden geleden

Emmeloord, 9 februari 2018 – Van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 februari 2018 nam Agrico deel aan de Fruit Logistica in Berlijn. Tijdens deze toonaangevende internationale beurs etaleerde Agrico samen met haar dochterondernemingen haar toekomstgerichte groeikracht.
 

Lees meer

Agrico presenteert breed pakket 'nieuwe generatie' rassen

10 maanden geleden
Emmeloord 19 januari 2018 – Op woensdag 17 en donderdag 18 januari jl. nam aardappelcoöperatie Agrico samen met dochterbedrijf Leo de Kock onder het thema ‘Growth’ deel aan de Bio-beurs die plaatsvond in het IJsselhallencomplex te Zwolle. Agrico presenteerde hier haar nieuwe generatie Phytophthora-resistente rassen.
 
Lees meer

Agrico presenteert recordresultaten in haar ledenvergadering

11 maanden geleden

Emmeloord, 19 december 2017. Afgelopen donderdag heeft Agrico haar centrale ledenvergadering gehouden. In deze goed bezochte vergadering is o.a. het jaarverslag over 2016/2017 besproken.

Lees meer

Contact

Agrico
Communicatie

Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31 (0)527-639923  
communicatie@agrico.nl