Agrico Quality Center officieel geopend

28 dagen geleden

Emmeloord, 18 februari 2018 Aardappelcoöperatie Agrico vierde afgelopen vrijdag de officiële opening van haar nieuwe kwaliteitscentrum dat zij afgelopen jaar heeft gebouwd achter haar hoofdkantoor op industrieterrein de Munt in Emmeloord.

Lees meer

Kwaliteit sleutel tot groei voor Agrico op Fruit Logistica

1 maand geleden

Emmeloord, 8 februari 2019 – Van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 februari 2019 nam Agrico deel aan de Fruit Logistica in Berlijn. Tijdens deze toonaangevende internationale beurs lanceerde Agrico samen met haar dochterondernemingen haar nieuwe kwaliteitskoers.

Lees meer

Innovatieve rassen Agrico winnen prijs op Bio-beurs

1 maand geleden

Emmeloord, 25 januari 2019 – Op woensdag 23 en donderdag 24 januari jl. nam aardappelcoöperatie Agrico samen met dochteronderneming Leo de Kock deel aan de Bio-beurs in Zwolle. Bij de tijdens deze beurs gehouden Bio-productverkiezing wonnen de ‘next generation’ rassen van Agrico die worden verpakt door Leo de Kock de 2e prijs.

Lees meer

Agrico presenteert verdere groei in haar ledenvergadering

2 maanden geleden

Emmeloord, 19 december 2018 Afgelopen dinsdag heeft Agrico haar centrale ledenvergadering gehouden. In deze goed bezochte vergadering is o.a. het jaarverslag over 2017/2018 besproken.

Lees meer

‘Next generation potatoes’ stelen show bij Agrico

4 maanden geleden

Bant, 9 november 2018 – ‘Dit is mijn dertigste seizoen bij Agrico, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.’ Zo opende Jan van Hoogen gisteren, donderdag 8 november, de jaarlijkse rassen- en zaailingenpresentatie op het kweek- en researchbedrijf Agrico Research in Bant. De algemeen directeur van Agrico doelde op de droogste zomer en herfst sinds 1976. ‘Dit heeft grote invloed op de aardappelmarkt van dit seizoen. Opbrengsten zijn veel lager in vele landen in Europa en de hoeveelheid pootgoed beschikbaar voor export is ook fors kleiner’, zo waarschuwde hij de bezoekers.

Lees meer

Agrico-lid profiteert van hoogste afzet ooit

8 maanden geleden

Emmeloord, 6 juli 2018 - Coöperatie Agrico heeft de uitbetalingsprijzen voor poot- en consumptieaardappelen van oogst 2017 vastgesteld en aan haar leden gepresenteerd. De gemiddelde prijs voor pootaardappelen over alle maten klasse S t/m A bedraagt € 27,26 per 100 kg; de prijs voor de pootgoedmaat is € 35,08. Het gemiddelde saldo over alle afgeleverde consumptieaardappelen voor de maat 0/+, ongesorteerd, levering week 9 bedraagt € 6.506 per hectare. De gemiddelde prijs komt hiermee op € 11,87 per 100 kg.

Lees meer

Verpakker Leo de Kock benoemt nieuwe directeur

8 maanden geleden

Purmerend, 19 juni 2018 – Bij verpakkingsbedrijf Leo de Kock uit Purmerend, dochteronderneming van Agrico B.V., is Jan Bijleveld benoemd als nieuwe directeur.

Lees meer

Agrico ziet afzet in tonnen pootgoed groeien

10 maanden geleden

Emmeloord, 30 april 2018 – Aardappelcoöperatie Agrico maakte afgelopen week aan haar leden een gemiddelde indicatieprijs van € 26,00 per 100 kg bekend voor pootgoed van oogst 2017. De prijs betreft alle maten en klassen en is hoger dan aan het begin van het seizoen werd verwacht.

Lees meer

Veel belangstelling voor opening en open dag nieuw kassencomplex Agrico Research

11 maanden geleden

Emmeloord, 9 april 2018. Op zaterdag 7 april opende aardappelcoöperatie Agrico het nieuwe kassencomplex op haar kweekbedrijf Agrico Research. Aansluitend vond op zaterdag 7 april een open dag plaats op het kweekbedrijf tijdens ‘Kom in de Kas Noordoostpolder’. De belangstelling voor beide activiteiten was groot.

 

Lees meer

Open dag Agrico Research - 7 april

12 maanden geleden

Afgelopen jaar is het kassencomplex van ons kweekbedrijf Agrico Research volledig vernieuwd. De capaciteit is verdubbeld en de kassen voldoen nu aan de laatste technologische mogelijkheden. Hiermee kunnen we nog beter en efficiënter sterke aardappelrassen kweken voor de toekomst.

Lees meer

Contact

Agrico
Communicatie

Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31 (0)527-639923  
communicatie@agrico.nl