Agrico wint Ambassadeursprijs 2016

42 maanden geleden. 

Gisteravond werd tijdens de ambassadeursconferentie 2016 in Den Haag bekend gemaakt dat Agrico de ambassadeursprijs 2016 heeft gewonnen. Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan het bedrijf dat op de meest onderscheidende wijze, duurzaam exporteert of een bedrijf runt in het buitenland.

Agrico heeft deze prijs ontvangen voor haar project in Kenia om een winstgevende aardappelketen op te zetten voor alle deelnemende partijen, waaronder 12.500 kleine boerenbedrijven. Door te telen met kwalitatief hoogwaardig pootgoed en een goede begeleiding kunnen deze lokale boeren hun opbrengst vergroten tot het vier- of vijfvoudige van voorheen. Hiermee krijgt Kenia een economische stimulans waarmee de levenstandaard van deze inwoners en hun omgeving een grote stijging kan maken. Dit project krijgt een subsidie uit het FDOV fonds van RVO.

Algemeen directeur Jan van Hoogen van Agrico is erg blij met deze onderscheiding. “Uiteraard zijn wij erg trots op deze prachtige erkenning voor dit bijzondere project. Wij hebben deze prijs echter niet alleen gewonnen. Graag delen wij deze eer met onze projectpartners: Migotijo Plantations Ltd, Agrico East Africa, Eunite, Tolsma bewaartechniek, Miedema machines, Rabobank, Bayer Crop Science en de NGO’s IFDC, SNV.
Daarnaast willen we alle overheidsinstanties die dit initiatief mede mogelijk hebben gemaakt bedanken waaronder de ambassade van Nederland in Kenia en de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken en het Ministerie van Landbouw in Kenia.

Deze prijs is voor ons een stimulans om dit bijzondere project de komende jaren met alle betrokkenen met veel energie verder vervolg te geven.”

Meer informatie

Bekijk hieronder de foto en het filmpje van het Kenia-project.

[klik op de foto voor het bestand met hoge resolutie]

Contact

Agrico
Communicatie

Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31 (0)527-639923  
communicatie@agrico.nl