Agrico bouwt innovatief kwaliteitscentrum voor haar aardappels

18 maanden geleden. 

Emmeloord, 13 februari 2018. Aardappelcoöperatie Agrico is gestart met de bouw van een kwaliteitscentrum voor het monitoren van de kwaliteit en vitaliteit van haar aardappels. Het centrum wordt gebouwd op een kavel op industrieterrein de Munt in Emmeloord, vlakbij het hoofdkantoor. Vanochtend is de eerste paal van het centrum de grond ingegaan.


Agrico heeft betrouwbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Om de kwaliteit van haar aardappels nog beter te kunnen monitoren bouwt Agrico een kwaliteitscentrum. In dit centrum kunnen op efficiënte wijze controles worden uitgevoerd die de coöperatie veel meer inzicht geven in de kwaliteit en vooral vitaliteit van haar aardappels.

In het kwaliteitscentrum komen klimaatkamers waar de aardappels onder andere worden verwarmd. Op basis hiervan kun je voorspellen hoe verschillende rassen zich over langere tijd kwalitatief houden. Deze informatie helpt Agrico bij het bepalen van de juiste bestemming voor iedere partij en draagt bij aan het garanderen van de kwaliteit aan de afnemers. Alle relevante onderzoeksdata wordt in het centrum vastgelegd door gebruik te maken van de nieuwste technologieën. Deze data geeft inzicht in de kwaliteit van alle partijen die vermarkt worden door Agrico en wordt daarnaast gebruikt om de teelt en opslag van de aardappelen te optimaliseren.

Het kwaliteitscentrum moet resulteren in een verhoging van de kwaliteit en afzet van Agrico.
De bouw van het centrum wordt naar verwachting in het najaar van 2018 afgerond.

1e paal Agrico Kwaliteitscentrum 13-02-18 from Agrico on Vimeo.

 


 

Contact

Agrico
Communicatie

Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31 (0)527-639923  
communicatie@agrico.nl