Veel belangstelling voor opening en open dag nieuw kassencomplex Agrico Research

15 maanden geleden. 

Emmeloord, 9 april 2018. Op zaterdag 7 april opende aardappelcoöperatie Agrico het nieuwe kassencomplex op haar kweekbedrijf Agrico Research. Aansluitend vond op zaterdag 7 april een open dag plaats op het kweekbedrijf tijdens ‘Kom in de Kas Noordoostpolder’. De belangstelling voor beide activiteiten was groot.

 

 

Afgelopen anderhalf jaar is het kassencomplex van Agrico Research geheel vernieuwd en uitgebreid. De kasoppervlakte is verdubbeld en er is geïnvesteerd in nieuwe technologieën waardoor er meer kruisingen kunnen worden gemaakt en het kweken van nieuwe rassen efficiënter en effectiever kan worden gedaan. De kassen zijn inmiddels gereed en in gebruik genomen. Dit werd gevierd met een officiële opening voor circa 100 genodigden op vrijdag 6 april jl. Burgemeester Aucke van der Werff van de gemeente Noordoostpolder had de eer om de openingshandeling te verrichten. Hij mocht een botanische wandschildering onthullen van een bloeiende aardappelplant. Deze schildering is gemaakt door Hanneke van Middelaar, een medewerkster van Agrico Research.

Op 2 april 2018 bestond Coöperatie Agrico 45 jaar. Dit jubileum werd samen met de opening van de nieuwe kassen gevierd tijdens een open dag op zaterdag 7 april. Hierbij sloot Agrico aan bij het evenement ‘Kom in de Kas’. Tussen 10.00 en 16.00 uur konden alle belangstellenden, waaronder ook veel leden van Agrico, de nieuwe kassen bewonderen. Er waren diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. De attractie D.J. frietmachine waarbij een aardappel wordt verwerkt tot een frietje onder begeleiding van muziek en theater trok veel belangstelling. Uiteraard kon er ook worden geproefd van de aardappel als zelfgebakken chips en een puntzakje frites. Rond de 1.800 bezoekers namen deel aan de open dag.

Algemeen directeur Jan van Hoogen kijkt terug op een geslaagde opening. “Overweldigend om te zien dat er zo veel belangstelling is voor onze organisatie. We zijn natuurlijk trots op ons nieuwe kassencomplex dat als kraamkamer dient voor onze hele organisatie. Door de gerealiseerde uitbreiding kunnen we weer jaren vooruit en mooie en sterke rassen kweken voor de toekomst. Wereldwijd is enorm veel vraag naar onze rassen en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. De wereldbevolking groeit en de aardappel is het meest voedzame gewas dat ook nog eens het meest duurzaam kan worden verbouwd.”

Bekijk hieronder de foto's van de opening en open dag.

Opening en open dag Agrico Research 2018Contact

Agrico
Communicatie

Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31 (0)527-639923  
communicatie@agrico.nl