Innovatieve rassen Agrico winnen prijs op Bio-beurs

5 maanden geleden. 

Emmeloord, 25 januari 2019 – Op woensdag 23 en donderdag 24 januari jl. nam aardappelcoöperatie Agrico samen met dochteronderneming Leo de Kock deel aan de Bio-beurs in Zwolle. Bij de tijdens deze beurs gehouden Bio-productverkiezing wonnen de ‘next generation’ rassen van Agrico die worden verpakt door Leo de Kock de 2e prijs.

Tijdens de beurs etaleerde Agrico haar innovatieve rassen die bij uitstek geschikt zijn voor biologische teelt. De rassen Twinner, Twister, Alouette, Carolus en Levante maken deel uit van het pakket ‘next generation’ rassen die zich kenmerken door een unieke Phytophthora-resistentie en uitstekende consumptiekwaliteiten. Deze hoogwaardige en toekomstgerichte rassen werden onderscheiden bij de verkiezing van ‘het biologisch product 2019’. Biologische groothandel Udea brengt deze rassen op de markt onder het label Puur NL en won hiermee de 2e plaats. De aardappels worden verpakt door Leo de Kock die de prijs mee in ontvangst mocht nemen. Agrico-teler Annewillem Maris lichtte het belang van deze rassen voor de sector toe tijdens de productverkiezing.

Ook op andere vlakken investeert Agrico in ontwikkeling en kwaliteit. Het onlangs vernieuwde researchcentrum en het op 15 februari te openen kwaliteitscentrum zijn hier goede voorbeelden van. Hier werkt Agrico iedere dag aan het perfectioneren van haar aardappels voor nu en in de toekomst. Deze boodschap gaf Agrico mee aan de bezoekers van de beurs die ze uitnodigt om mee te bouwen op de continu groeiende expertise van haar organisatie.

Leo de Kock presenteerde haar nieuwe volledig biologische maaltijdpakketten. De tot voorheen in aardappelverpakkingen gespecialiseerde onderneming en voorloper in de populaire kleinverpakkingen ziet hiervoor kans in de markt. De biologische maaltijdpakketten bieden gemak aan de groeiende groep biologische consumenten. Afgelopen december zijn een smaakvolle winterse erwtensoep en pompoensoep geïntroduceerd. Bij voldoende vraag wordt in de loop van 2019 het assortiment uitgebreid en afgewisseld met andere maaltijdpakketten op basis van de seizoenen.

 

 

Contact

Agrico
Communicatie

Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31 (0)527-639923  
communicatie@agrico.nl