Kwaliteit sleutel tot groei voor Agrico op Fruit Logistica

5 maanden geleden. 

Emmeloord, 8 februari 2019 – Van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 februari 2019 nam Agrico deel aan de Fruit Logistica in Berlijn. Tijdens deze toonaangevende internationale beurs lanceerde Agrico samen met haar dochterondernemingen haar nieuwe kwaliteitskoers.

De boodschap die Agrico deze beurs centraal stelde voor haar internationale afnemers is de verscherpte focus op kwaliteit die voortkomt uit de nieuwe strategie Agrico 2030. Agrico wil blijven groeien en om dat te bereiken zijn professionaliteit en innovatie belangrijke voorwaarden.

Op 15 februari 2019 opent Agrico officieel haar nieuwe Quality Center dat begin dit seizoen al in gebruik is genomen. In dit kwaliteitscentrum worden monsters van alle partijen aardappels getest op de interne en externe kwaliteit. Hierdoor krijgt Agrico meer zicht op de kwaliteit en vitaliteit van haar aardappels. Met deze informatie kan Agrico voor iedere partij aardappels de beste bestemming bepalen en de kwaliteit richting afnemers beter garanderen. De data wordt tevens gebruikt om de teelt en opslag van de aardappels te optimaliseren.

Naast het kwaliteitscentrum draagt ook het vernieuwde Agrico Research bij aan het realiseren van de kwaliteitsdoelen. In 2018 is flink geïnvesteerd in dit kweekbedrijf waarvan dit seizoen al revenuen worden verwacht. De kasoppervlakte is verdubbeld en er is geïnvesteerd in nieuwe technologieën waardoor er meer kruisingen kunnen worden gemaakt en het kweken van nieuwe rassen voor de toekomst efficiënter en effectiever kan worden gedaan.

Kwaliteit en professionaliteit vormt bij Agrico de basis van het ondernemerschap in de hele keten van land tot klant. Tijdens een receptie op de eerste beursdag lichtte algemeen directeur Jan van Hoogen de vernieuwde kwaliteitskoers toe aan de aanwezigen. De boodschap werd kracht bijgezet middels een film die de vernieuwing van het bedrijf op pakkende wijze in beeld brengt.

Natuurlijk waren ook de Agrico-rassen zelf te bewonderen en te proeven op de Fruit Logistica, waaronder de innovatieve Phytophthora-resistente ‘next generation potatoes’. Onder leiding van de topchef Paul van Staveren vond de eerste beursdag een live cooking plaats in de Agrico-stand waarbij smaakvolle hapjes werden gemaakt en geserveerd van het Agrico-ras Loreley.Contact

Agrico
Communicatie

Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31 (0)527-639923  
communicatie@agrico.nl