Agrico Quality Center officieel geopend

6 maanden geleden. 

Emmeloord, 18 februari 2018 Aardappelcoöperatie Agrico vierde afgelopen vrijdag de officiële opening van haar nieuwe kwaliteitscentrum dat zij afgelopen jaar heeft gebouwd achter haar hoofdkantoor op industrieterrein de Munt in Emmeloord.

Om de kwaliteit van haar aardappels te monitoren en verhogen heeft Agrico een kwaliteitscentrum gebouwd. In dit centrum worden op efficiënte wijze controles uitgevoerd die de coöperatie veel meer inzicht geven in de in- en externe kwaliteit en vitaliteit van haar aardappels. Deze informatie helpt Agrico bij het bepalen van de juiste bestemming voor iedere partij en draagt bij aan het garanderen van de kwaliteit aan de afnemers. Daarnaast gebruikt Agrico de onderzoeksgegevens om de teelt en opslag van de aardappelen te optimaliseren.

De monitoring van de kwaliteit vindt onder andere plaats in een voor Agrico op maat gebouwde machinelijn van RMA-Techniek. Daarnaast heeft het kwaliteitscentrum speciale klimaatkamers die inzicht geven in hoe de rassen zich over langere tijd kwalitatief houden in verschillende omstandigheden. Alle relevante onderzoeksdata wordt in het centrum vastgelegd door gebruik te maken van de nieuwste technologieën die gekoppeld zijn aan de informatie- en managementsystemen van het bedrijf.

Het kwaliteitscentrum is afgelopen augustus bij de start van het nieuwe seizoen reeds operationeel in bedrijf genomen. De ervaring tot nu toe is erg positief. Het centrum voldoet aan de verwachtingen van de coöperatie en haar telers en afnemers. Algemeen directeur Jan van Hoogen: “het Agrico Quality Center is inmiddels ruim een half jaar operationeel. We hebben al meer dan 10.000 individuele monsters verwerkt. De investering in dit kwaliteitscentrum heeft onze organisatie met beide benen in de toekomst gezet qua innovatie en digitalisering. Met een centraal gelegen kwaliteitscentrum waar alle monitoring via de nieuwste technologie plaatsvindt lopen we echt voorop in onze sector. De data die we hier vastleggen geeft ons de handvatten om onze organisatie op een nog hoger plan te tillen. Wij zetten hiermee weer een grote stap in de gewenste groei en professionalisering van Agrico.”

De officiële openingshandeling van het Agrico Quality Center werd ’s ochtends verricht door burgemeester Harald Bouman die de tarreermachine in werking stelde door een partij aardappels te lossen onder toeziend oog van de selecte groep aanwezigen. In zijn speech complimenteerde de burgemeester Agrico en haar leden met de daadkracht en ondernemerschap die nodig zijn om dit als coöperatie te kunnen realiseren. ’s Middags was er een druk bezocht open huis voor Agrico-leden en overige genodigden. Geïnteresseerden konden hierbij ook een kijkje nemen op het gerenoveerde hoofdkantoor.
 

Contact

Agrico
Communicatie

Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31 (0)527-639923  
communicatie@agrico.nl