Agrico scoort met jongerendag 2019

13 maanden geleden. 

Emmeloord, 22 mei 2019 – Aardappelcoöperatie Agrico hield gisteren haar tweejaarlijkse Jongerendag. Ruim 180 jonge aardappeltelers woonden deze dag bij die plaatsvond op de KNVB Campus in Zeist.

De Agrico Jongerendag is een tweejaarlijkse inspiratie- en netwerkdag voor jonge (potentiële) Agrico-leden. De jongerendag heeft als doel om binding te creëren met deze belangrijke groep als toekomstige leden van de coöperatie. De dag stond in het teken van kwaliteit: een van de hoofdingrediënten van het strategisch plan van de coöperatie.

Dit thema was als rode draad verweven door het hele programma. Strateeg Bert Flierman van adviesbureau Satori hield een dialoogsessie met de jongeren over hun verwachtingen voor de toekomst en wat de telers hierbij van Agrico verwachten. “Wat mij opvalt is dat de jongeren goed nadenken over de toekomst van hun bedrijf, maar dat ze ook een aantal wakkerliggers hebben. Ze verwachten daarin een actieve rol van Agrico’’, aldus Bert Flierman.

Ferdi Buffen, directeur van het Duitse aardappelhandelshuis Weuthen, ging tijdens zijn lezing in op het belang van kwaliteit in iedere schakel van de keten voor een goed eindproduct. “We moeten ons onderscheiden op het gebied van kwaliteit door onze positie in de markt niet alleen te verdedigen maar ook te verbeteren.’’

Autocoureur en rasondernemer Tom Coronel hield als laatste spreker een betoog over ondernemerschap. Lef en risico’s nemen kwamen hierbij als belangrijke eigenschappen naar voren. “De wereld verandert snel. Je moet daarom snel blijven schakelen’’, vertelt Tom Coronel.

Natuurlijk mocht op deze bijzondere locatie een rondleiding niet ontbreken. Met een tablet gingen de jongeren de KNVB campus over waar ze verschillende voetbal- en aardappelgerelateerde vragen voorgeschoteld kregen.

De geslaagde dag werd georganiseerd door het jongerencollege van Agrico. Peter Kemmeren, voorzitter van dit college, had samen met algemeen directeur Jan van Hoogen de rol van dagvoorzitter. Jan van Hoogen kijkt met trots terug op de Agrico Jongerendag: “Het is geweldig dat we op initiatief van ons jongerencollege zo’n mooie dag voor zoveel enthousiaste jonge leden hebben kunnen organiseren. Deze leden vormen de toekomst voor onze coöperatie. Het is voor ons van groot belang om deze groep aan ons te blijven binden en om kennis te maken met mogelijke nieuwe leden. Hierbij speelt de jongerendag een belangrijke rol.”













Contact

Agrico
Communicatie

Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31 (0)527-639923  
communicatie@agrico.nl