Nieuwsoverzicht

Agrico's Potato magazine in gesprek met Carola Schouten, vicepremier en minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In dit artikel gaat ze o.a. in op Agrico als belangrijke gesprekspartner in de voedselmarkt en kringlooplandbouw, dat ze ziet als een essentiële stap voor de toekomst van de sector.

Belangrijk voor een geschikt ras in Bangladesh zijn de smaak, bewaarbaarheid, opbrengst, huid en de lang ovale knol en Phytopthora-resistentie. Op al deze eigenschappen scoren de genoemde rassen erg goed. De opbrengsten van deze drie rassen zijn beduidend hoger dan wat men gewend is.

Voor het eerst in onze geschiedenis vond de centrale ledenvergadering online plaats. Vanuit een studio in Amsterdam werd het als webinar uitgezonden en door onze leden vanuit huis online gevolgd. Naast een toelichting op de jaarcijfers zijn de leden geïnformeerd over de gang van zaken binnen de organisatie en de deelnemingen.

Emmeloord, 4 november 2020 – Agrico presenteert haar nieuwe rassen vandaag op haar nieuwe online platform agricopotatoes.com. Dit platform is tevens een volgende stap in de digitale transformatie van de aardappelcoöperatie.

Voorbereiding, observatie en herziening. Waarde toevoegen aan de productie van aardappelen. De waardepropositie van AR Tarim is een toegewijd raamwerk waarmee ze de belofte waar kunnen maken als een “oplossingsgerichte onderneming” en een toegevoegde waarde kunnen leveren aan de klant.

Het Agrico ras Jacky is een midden vroeg, fijnvallend consumptieras met een goede opbrengst en phytophthora resistentie in loof en knol. Een ras met de potentie om de nieuwe marktleider in de markt van salade-aardappelen te worden.

Aardappeldemodag

Agrico aanwezig op online Aardappeldemodag

De Aardappeldemodag is een tweejaarlijkse ontmoetingsplaats van de aardappelsector en richt zich op de aardappelketen. Veel bedrijven die actief zijn in de aardappelsector bezoeken de aardappeldemodag om elkaar te ontmoeten en te informeren over de nieuwste ontwikkelingen in de sector.

Agrico Research werkt intensief aan de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve aardappelrassen en is het kennisinstituut op dit gebied. Samen met onder andere de productmanagers worden de nieuwe veelbelovende rassen continu gemonitord.