Excellency

Midden vroeg, veelzijdig consumptieras met een mooie presentatie en zeer geschikt voor thuisfrites.

  • Goede bakkwaliteit
  • Vrij lange kiemrust
  • Hoog onderwatergewicht

Geschikte marktsegmenten

Traditioneel

Retail

Vers

Belangrijkste statistieken van Excellency

Plant en knol

  • Rijptijd
    Middenvroeg | 6,5
  • Knolvorm
    Ovaallang
  • Vleeskleur
    Lichtgeel | 6
  • 5 matig | 9 hoog
    Knolzetting
    Gemiddeld | 6
  • 5 fijn | 8 grof
    Knolgrootte
    Vrij grof | 7
  • 3 onvoldoende | 8 uitstekend
    Schilhoedanigheid
    Goed | 7
  • Schilkleur
    Geel
  • Bloemkleur
    Wit
  • 4 geen | 8 veel
    Hoeveelheid bessen
    Gemiddeld | 6
  • Lengte stolonen
    Middel
  • 4 traag | 8 snel
    Loof: - ontwikkeling begin
    Vrij snel | 7
  • 4 traag | 8 snel
    Loof: - ontwikkeling volledig
    Vrij snel | 7,5
  • 4 moeilijk | 8 makkelijk
    Loof: - selecteerbaarheid
    Gemiddeld | 6,5
  • 4 slap | 8 stevig
    Loof: - stevigheid plant
    Vrij stevig | 7
  • Kiemkleur
    Rood-paars
  • 4 onregelmatig | 8 regelmatig
    Regelmaat knolvorm
    Vrij regelmatig | 6,5
  • 5 onregelmatig | 8 regelmatig
    Regelmaat sortering
    Vrij regelmatig | 6

Gevoeligheid en kwaliteit

  • 6 gemiddeld | 9 hoog
    Relatieve opbrengst
    Vrij hoog | 7
  • A vastkokend | AB vrij vastkokend | B vrij kruimig | BC kruimig | C kruimig
    Kooktype
    Kruimig | BC
  • 300 laag | 500 hoog (in grammen per 5 kilo)
    Onderwatergewicht
    399
  • 4 kort | 8 lang
    Kiemrust
    Vrij lang | 6,5
  • 4 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Rooibeschadiging consumptieteelt
    Gevoelig | 5
  • 3 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Metribuzin
    Zeer gevoelig | 4
  • 3 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Bentazon
    Gevoelig | 5,5
  • 4 slecht resultaat en/of mutantgevoelig | 8 is goed resultaat
    Talent ®
    5% tot 15% meer knollen | 6
  • 4 slecht resultaat | 8 goed resultaat
    Ethyleen
    -5% minder tot 5% meer knollen | 5
  • 4 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Doorwas
    Redelijk gevoelig | 6,5
  • 4 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Groeischeuren
    Weinig gevoelig | 7
  • 4 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Blauwgevoeligheid
    Weinig gevoelig | 7
  • 4 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Rooibeschadiging pootgoedteelt
    Zeer gevoelig | 4
  • 17% laag | 26,5% hoog
    Drogestofgehalte
    21,6%
  • 5 matig | 8 uitstekend
    Drogestof verdeling
    Goed | 7
  • 1 zeer laag | 11 vrij hoog
    TGA-gehalte
    -
  • 4 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Rauwverkleuring
    Redelijk gevoelig | 6
  • 4 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Grauwverkleuring (na koken)
    Weinig gevoelig | 7
  • 4 onvoldoende | 8 uitstekend
    Frietkwaliteit
    Goed | 7
  • 4 onvoldoende | 8 uitstekend
    Chipskwaliteit
    Gemiddeld | 6

Resistenties

  • 2 zeer vatbaar | 9 weinig tot niet vatbaar
    Phytophthora loof
    Vatbaar | 5
  • 2 zeer vatbaar | 9 weinig tot niet vatbaar
    Phytophthora knol
    Vatbaar | 5
  • Schurft
    Weinig vatbaar | 6
  • Aardappelmoeheid - 4 vatbaar | 9 resistent. Resultaten met een '*' zijn op basis van eigen onderzoek en nog niet officieel gepubliceerd.
    AM Ro 1/4 (A/F)
    Resistent | 9
  • Aardappelmoeheid - 4 vatbaar | 9 resistent. Resultaten met een '*' zijn op basis van eigen onderzoek en nog niet officieel gepubliceerd.
    AM Ro 2/3 (B/C)
    -
  • Aardappelmoeheid - 4 vatbaar | 9 resistent. Resultaten met een '*' zijn op basis van eigen onderzoek en nog niet officieel gepubliceerd.
    AM Pa 2
    -
  • Aardappelmoeheid - 4 vatbaar | 9 resistent. Resultaten met een '*' zijn op basis van eigen onderzoek en nog niet officieel gepubliceerd.
    AM Pa 3
    -
  • Poederschurft
    Vatbaar | 5
  • Fusarium
    Vatbaar | 5
  • 2 zeer vatbaar | 9 weinig tot niet vatbaar
    Erwinia
    Vatbaar | 5
  • 2 zeer vatbaar | 9 weinig tot niet vatbaar
    Zwarte spikkel
    Weinig vatbaar | 6
  • Kringerigheid
    Weinig tot niet vatbaar | 8
  • Virus - Bladrol
    -
  • Virus - A
    -
  • Virus - X
    Weinig tot niet vatbaar | 8
  • Virus - Yn
    Weinig vatbaar | 7
  • Virus - Yntn
    Weinig vatbaar | 7,5
  • Wratziekte F1 (D1)
    Resistent | 10
  • Wratziekte F6 (O1)
    -
  • Wratziekte F18 (T1)
    -

Meer weten over de Excellency?

De beste garantie voor een goede oogst en een best rendement is hoogwaardig gezond pootgoed en goed deskundig advies. Agrico investeert intensief in kennis en onderzoek waardoor Agrico een breed scala aan unieke aardappelrassen heeft gekweekt met hoge resistenties, goede raseigenschappen en een hoge opbrengst. Ons pootgoed wordt uiteraard volledig gecertificeerd geleverd.

Heb je een specifieke vraag over de Excellency, of wil je graag weten wat Agrico hierin voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Tjalling Douma

Productmanager