Gourmandine

Midden vroeg, tafel- en saladespecialiteit met een mooi gladde schil en een excellente volle smaak.

  • Vastkokend
  • Mooie presentatie
  • Goede bewaarbaarheid

Geschikte marktsegmenten

Retail

Salade

Belangrijkste karakteristieken van Gourmandine

Plant en knol

  • 4 laat | 9 zeer vroeg
    Rijptijd
    Midden vroeg | 7
  • Knolvorm
    Langovaal
  • Vleeskleur
    Lichtgeel | 6,5
  • 5 matig | 9 hoog
    Knolzetting
    Vrij hoog | 7
  • 5 fijn | 8 grof
    Knolgrootte
    Vrij grof | 7
  • 3 onvoldoende | 8 uitstekend
    Schilhoedanigheid
    Vrij goed | 6,5
  • Schilkleur
    Geel
  • Bloemkleur
    Paars
  • 4 geen | 8 veel
    Hoeveelheid bessen
    Gemiddeld | 6
  • Lengte stolonen
    Middel
  • 4 traag | 8 snel
    Loof: - ontwikkeling begin
    Gemiddeld | 6
  • 4 traag | 8 snel
    Loof: - ontwikkeling volledig
    Vrij snel | 7
  • 4 moeilijk | 8 makkelijk
    Loof: - selecteerbaarheid
    Gemiddeld | 6
  • 4 slap | 8 stevig
    Loof: - stevigheid plant
    Vrij stevig | 7
  • Kiemkleur
    Rood-paars
  • 4 onregelmatig | 8 regelmatig
    Regelmaat knolvorm
    Vrij regelmatig | 6,5
  • 5 onregelmatig | 8 regelmatig
    Regelmaat sortering
    Vrij regelmatig | 6,5

Gevoeligheid en kwaliteit

  • 6 gemiddeld | 9 hoog
    Relatieve opbrengst
    Vrij hoog | 7
  • A vastkokend AB vrij vastkokend B vrij kruimig BC kruimig C kruimig
    Kooktype
    Vrij vastkokend | AB
  • 300 laag | 500 hoog (in grammen per 5 kilo)
    Onderwatergewicht
    354
  • 4 kort | 8 lang
    Kiemrust
    Lang | 8
  • 4 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Rooibeschadiging consumptieteelt
    Redelijk gevoelig | 6,5
  • 3 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Metribuzin
    Weinig tot niet gevoelig | 8
  • 3 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Bentazon
    Redelijk gevoelig | 6,5
  • 4 slecht resultaat en/of mutantgevoelig | 8 is goed resultaat
    Talent
    -5% minder tot 5% meer knollen | 5
  • 4 slecht resultaat | 8 goed resultaat
    Ethyleen
    5% tot 15% meer knollen | 6
  • 4 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Doorwas
    Redelijk gevoelig | 6,5
  • 4 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Groeischeuren
    Weinig gevoelig | 7
  • 4 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Blauwgevoeligheid
    Weinig gevoelig | 7
  • 4 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Rooibeschadiging pootgoedteelt
    Weinig gevoelig | 7,5
  • 17% laag | 26,5% hoog
    Drogestofgehalte
    19,4%
  • 5 matig | 8 uitstekend
    Drogestof verdeling
    Uitstekend | 8
  • 1 zeer laag | 11 vrij hoog
    TGA-gehalte
    -
  • 4 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Rauwverkleuring
    Redelijk gevoelig | 6
  • 4 zeer gevoelig | 8 weinig tot niet gevoelig
    Grauwverkleuring (na koken)
    Redelijk gevoelig | 6
  • 4 onvoldoende | 8 uitstekend
    Frietkwaliteit
    Gemiddeld | 6
  • 4 onvoldoende | 8 uitstekend
    Chipskwaliteit
    Onvoldoende | 4

Resistenties

  • 2 zeer vatbaar | 9 weinig tot niet vatbaar
    Phytophthora loof
    Zeer vatbaar | 4,5
  • 2 zeer vatbaar | 9 weinig tot niet vatbaar
    Phytophthora knol
    Weinig vatbaar | 6
  • Schurft
    Zeer vatbaar | 4,5
  • Aardappelmoeheid - 4 vatbaar | 9 resistent. Resultaten met een '*' zijn op basis van eigen onderzoek en nog niet officieel gepubliceerd.
    AM Ro 1/4 (A/F)
    Partieel resistent* | 8*
  • Aardappelmoeheid - 4 vatbaar | 9 resistent. Resultaten met een '*' zijn op basis van eigen onderzoek en nog niet officieel gepubliceerd.
    AM Ro 2/3 (B/C)
    -
  • Aardappelmoeheid - 4 vatbaar | 9 resistent. Resultaten met een '*' zijn op basis van eigen onderzoek en nog niet officieel gepubliceerd.
    AM Pa 2
    -
  • Aardappelmoeheid - 4 vatbaar | 9 resistent. Resultaten met een '*' zijn op basis van eigen onderzoek en nog niet officieel gepubliceerd.
    AM Pa 3
    -
  • Poederschurft
    Weinig vatbaar | 6,5
  • Fusarium
    Weinig vatbaar | 6
  • 2 zeer vatbaar | 9 weinig tot niet vatbaar
    Erwinia
    Zeer vatbaar | 4
  • 2 zeer vatbaar | 9 weinig tot niet vatbaar
    Zwarte spikkel
    Vatbaar | 5
  • Kringerigheid
    Weinig vatbaar | 6
  • Virus - Bladrol
    Weinig vatbaar | 6
  • Virus - A
    Weinig tot niet vatbaar | 9
  • Virus - X
    Zeer vatbaar | 4
  • Virus - Yn
    Weinig vatbaar | 6
  • Virus - Yntn
    Weinig vatbaar | 6
  • Wratziekte F1 (D1)
    Resistent* | 10*
  • Wratziekte F6 (O1)
    -
  • Wratziekte F18 (T1)
    -

Meer weten over de Gourmandine?

De beste garantie voor een goede oogst en een best rendement is hoogwaardig gezond pootgoed en goed deskundig advies. Agrico investeert intensief in kennis en onderzoek waardoor Agrico een breed scala aan unieke aardappelrassen heeft gekweekt met hoge resistenties, goede raseigenschappen en een hoge opbrengst. Ons pootgoed wordt uiteraard volledig gecertificeerd geleverd.

Heb je een specifieke vraag over de Gourmandine, of wil je graag weten wat Agrico hierin voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Adrie Omtzigt

Productmanager